top of page
©JeroenVanLooy2019_jvlooy_gmail_edited.jpg

SENS architecten is een jong en gedreven architecten-bureau met meer dan 15 jaar ervaring waar duurzaamheid, kwaliteit en creativiteit worden verweven met elkaar. 


We trachten onze passie over te brengen in zowel moderne nieuwbouw architectuur als in het behoud en het contrast tussen authentieke en nieuwe elementen bij renovaties


Met ons team van gemotiveerde architecten gaan we telkens samen op zoek naar de uitwerking van een voorstel op maat. Netjes afgebakend en met ieders expertise, spelen we elk onze rol ( architect-ontwerp - architect-detail - architect-uitvoering ) - om samen met de klant naar het ideale ontwerp en het gewenste resultaat te komen.

WhatsApp Image 2022-07-02 at 4.00_edited.jpg
Lynn Bal
Sam Van Welden
Schermafbeelding 2022-05-11 160336.jpg
Logo SENS_vierkant_wit.png

Sarah Van Holen | architect zaakvoerder | ontwerp ( > 15 jaar ervaring )


“Een verhaal wordt omgezet in lijnen en beelden.


Met een uitgebreide dialoog als basis doorheen het hele bouwgebeuren werken we de bouwwensen uit tot het ontwerp volledig op punt staat.   


De volumetrische parameters worden afgetoetst op stedenbouwkundig, esthetisch, financieel en energetisch vlak.
Zowel de architecturale vormgeving, als de binnenbeleving worden volledig op maat uitgewerkt met respect voor licht, zichten, ruimtegevoel, verbondenheid met de tuin en omgeving, functionaliteit en persoonlijkheid.” 

Lynn Bal | architect | detail

“Van zodra de klant tevreden is over het ontwerp, wordt het project technisch verder uitgewerkt en gedetailleerd, rekening houdend met de esthetische aspecten van het voorontwerp.

 

De begroting van het project wordt met zorg uitgerekend en overlopen met de klant. Door een open communicatie en een transparantie in de begroting stemmen we samen de haalbaarheid van elk project af.


Het project wordt stedenbouwkundig behandeld; De aanbesteding en uitvoeringsplannen worden verder ontwikkeld” 

Sam Van Welden | architect zaakvoerder | uitvoering ( > 15 jaar ervaring )

“Aannemers worden zorgvuldig uitgekozen per project. Prijsoffertes worden nauwkeurig vergeleken en nagezien; Betrokken aannemers worden goed gebriefd en krijgen technisch advies ter plaatse; Ze worden eveneens steeds op de hoogte gehouden van de door ons opgestelde planning.


Alle esthetische en technische eisen worden voor een laatste maal doorgenomen en afgetoetst op de hedendaagse normen en worden omgezet in de realiteit.


De werfvergaderingen en de open communicatie tussen architect, klant en aannemer, zorgen voor een maximale betrokkenheid van alle partijen tijdens de volledige werfopvolging."
 

Stéphanie Wittner Franckx | interieur architect

SENS architecten | externe medewerkers en dienstverleners

“Ons kantoor wordt bijgestaan door externe vertrouwde vaste bouwpartners en dienstverleners  (ingenieur - EPB adviseur - veiligheidscoördinator - landmeter - technisch tekenaar) die meewerken aan onze visie en methodiek om elk project tot een prachtig resultaat te brengen"

bottom of page